Utbildning och erfarenhet.

 

1970 började jag att jobba på Nordiska Pianofabriken i Vetlanda. Jag jobbade med att göra de tre första stämningarna på varje instrument. 1972-74 gick jag pianotekniker utbildningen i Stockholm, och 1986 avlade jag prov för att bli auktoriserad stämmare/tekniker. Jag har sedan dess gått flera vidareutbildningar inom Yamaha i Göteborg.

 

Sedan slutet av sjuttiotalet har jag varit ansvarig för skötseln av pianon och flyglar på Nya Musik och Musikhallen i Jönköping. Jag har haft mängder av uppdrag åt skolor, kommuner, institutioner m.m.

Jag har även haft många privatkunder genom åren som ofta återkommer regelbundet.

Jag har haft förmånen att stämma åt professionella musiker och vid konserter vid många tillfällen.

Vad som särskilt inspirerar mig är när jag kommer till ett gammalt fint instrument av god kvalitet, men som är mycket nergånget och i dålig kondition, men där jag vet att om man lägger ner nödvändigt jobb, så finns det en skatt dold i instrumentet. Det är fantastiskt när man kan få ett sådant instrument att verkligen sjunga igen!

 

Jag är i huvudsak verksam i Jönköpingsregionen, men har även många kunder i andra områden. Jag har flera kunder i Borås, Göteborg med områden, från Norrköping i norr till Ljungby i söder.

Kontakta oss

Kontakt